mybumhurts

Direktlänk till inlägg 1 augusti 2013

The fanfic "Magic" PT 3 (Där vi diss-kuterar kapitel 1)

Av Writing Is Hard - 1 augusti 2013 17:55

Oh, puns. 

 

“Prolog används inom litteraturen som en typ av förtext som innehåller något intressant för det kommande.”

Sa Wikipedia till mig. Wikipedia kan ljuga, men jag tror inte att en prolog oftast används som ett första kapitel. Vilket fanfattarna gör i denna fanfic, för nästa kapitel (första kapitlet) börjar med:

 

Och vad hade jag för val? Kunde jag egentligen göra något annat än att skriva på det dumma kontraktet?

 

Så, låt oss nu snacka om kapitel “1”.

 

Och vad hade jag för val? Kunde jag egentligen göra något annat än att skriva på det dumma kontraktet? Det hade gått snart en månad sen mitt sista uppdrag och jag kände hur min ekonomi började bli tight, och speciellt med Emmah som inneboende så var detta nödvändigt.

 

Här får vi alla fall en någorlunda motivation på varför hon tackar (oväntat nog) ja, till “uppdraget”. Alltid något. Men jag har ett problem med hur de formulerade det. “Så var detta nödvändigt.” Varför är det nödvändigt? Är det nödvändigt för din vänskap med din bitch till rumskamrat att du dejtar en kändis?

Vi förstår alla att det handlar om pengar, men hur mycket egentligen? Och när? Och hur? Det får vi aldrig reda på, även om det är en viktigt sak här tydligen.

 

Jag skrev mitt fulla namn, Abygail Johnson [...]

 

Vi vet redan att hennes fulla namn är Abygail Johnson, det här var bara onödigt. Precis som vi skulle tilltala varandra vid fulla namn hela tiden, eller hur Mr. Hiddleston? Åh, vänta. Det är ju precis det som vi gör. Vi gör det för en komisk effekt, Mr Cumberbatch, de gör det antagligen för att visa oss hur fantasifulla namn de har. Förresten så tilltalar vi varann vid efternamn, Mr Cumberbatch.

Såklart, Mr. Hiddleston. Eller, möjligtvis för att de vill att vi ska minnas namnet, eftersom att namnet kommer att vara en viktig faktor i resten av fanficen? Jag tror att det är ganska enkelt att minnas det eftersom Aby och hennes chef hade ett argument angående det, i förra kapitlet. När han kallade henne “Ms Johnson” och hon bad att han åtminstone skulle kalla henne “Abygail”, you know? Yes, of course Mr. Hiddleston.

 

”If you're gonna act like I'm your girlfriend you'll have to tone down the hate, Mr. Styles,”

 

Ett komma skulle ha uppskattats där, en utskrivning av ordet “gonna” (going to), men det är åtminstone en logisk sak att kommentera. Med tanke på att “Mr. Styles” beter sig som en femårig barnrumpa.

Jag har inget emot stavningen eftersom det är en dialog, då kan man skriva så som ord uttalas. “Gonna” är bara en skrivning som jag personligen ogillar.

Jag förstår.

 

”Well, can't tell you anything about that, exept he doesn't like the idea of being untrue to his fans. And you better start calling him Harry, because girlfriends aren't formally,” sa han och jag suckade.

 

Formally what?! Formella... Namn? Jag tror de menar “aren’t formal”. Eller något. Översätter man det här till svenska blir det; “[...], för flickvänner är inte formellt,”.

Så antingen syftar man på att ha en flickvän helt enkelt inte är formellt, eller så är det något flickvänner gör som inte är formellt. Sorgligt nog, så får vi aldrig reda på vad. Men än gissning är väl att kalla sin pojkvän “Mr.”.

De menar nog att flickvänner oftast inte kallar sin … ja, det du sa. Woo.

 Sedan får vi reda på lite annat skit, blandannat att hon ska leka flickvän i sex månader. Sex månader är inte direkt mycket, så jag vet inte hur bra det här kommer att fungera. Ett övertygande, “allvarligt” förhållande borde nog vara längre än ett år, no? Eller hoppas de på att de faktiskt blir kära och deras förhållande varar för evigt och evigt? Hah. Förmodligen. Hah.

Meeen vi får fortfarande inte reda på hur mycket hon kommer att få betalt för det här. Kanske har hon en fast lön? Men hon sa innan att de “började bli tight med pengar, så detta var nödvändigt”, vilket syftar på att hon får betalt för varje uppdrag. Men är det verkligen samma sak att hämta vindruvor åt Demi Lovato någon gång som att leka flickvän åt Harry Styles?

Beror på vilken fandom man tillhör. Hehe. Ehehe.

Jag tror nästan att det här räcker för kapitel ett. Låt oss bara gå igenom ett par utrdag på måfå. 

 

 

 

Nästa sak som jag stör mig så otroligt på här: Lux.

Enligt google är ungen 2 år och enligt fanfattarna så har hon du utvecklats tillräckligt mycket social förmåga för att kunna avgöra vad som är kärlek, kunna prata nästan felritt och en massa strunt som bebisar vanligtvis inte kan fören de kommer till fyra års kontrollen.

De har åtminstone försökt … Hon kan inte uttala “R” normalt. Kliché för småbarns-karaktärer, men men. Fast med tanke på hur smart hon är så blir det faktiskt ännu konstigare.

De kanske bara ville ha ett underbarn? Eller så ville de ha något gulligt som skulle kunna få läsarna att gå “awwwwwww”?

Eller någon karaktär som helt enkelt skulle säga det som pågick mellan Aby och Harry och få dem att rodna ‘n’ shit. Och samtidigt vara gullig, som du sa.  

Eller brist på research.

Lathet. Har de skrivit någonstans att det här tar plats några år i framtiden kanske? Om det är något vi missar, vill säga. Vore pinsamt att anklaga dem och sedan visar det sig att det var vi som inte var noggranna.

Jag tror inte det, men de har inte valt något årtal heller... Så vad vet vi.

Låt oss avsluta här.

/Mr. Cumberbatch & Mr. Hiddleston. 

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Writing Is Hard - 15 maj 2014 21:11

and now it’s da biebers p.o.v and of course the author is trying to sound “manly” by being sexist and disgusting hurray ”Men herreguuuuuuud, Justin Bieber. Vad sysslar du med?” Jag visste inte riktigt om jag hade r...

Av Writing Is Hard - 11 maj 2014 22:24

Hej vi är tillbaka, förbered er på smärta. Mmmhm.    ”Modellen obviously Roxanna VanDerHoltz Names don’t work like that, dumbass. har spårat ur totalt. Innan fanficen ens har börjat. Wow. Hon sågs lämna hotellet Mr. C B...

Av Writing Is Hard - 24 augusti 2013 17:58

Låt oss börja med det bra, shall we? We shall. 1. Vår manliga huvudkaraktär är Harry Styles. Och det som våra fanfattare har lyckats med här, är att han faktiskt är OFRÄSCH IBLAND OMG. Han har haft flottigt hår, och en andedräkt som stank en aning ...

Av Writing Is Hard - 27 juni 2013 16:30

Aby åker till jobbet och väntar inne på sin chefs kontor på sin nya klient, som hon minns heter Styles i efternamn. Det var ju oväntat! Didn’t see that one coming. Hennes chef kallar henne “Ms Johnson”, vilket irriterar henne. Hon b...

Av Writing Is Hard - 25 juni 2013 12:55

Tycker inte vi alla om när karaktärerna som det är meningen att vi ska bry oss om är lite jobbiga? Gillar vi inte en komplicerad och ärligt talat lite orealistisk handling? Klart vi inte gör. Vi har därför bestämt oss för att inviga vår vackra b...

Presentation


You asked for it?
You got it.
(Vi anvisar alla nya läsare till vår presentation.)

Fråga på

0 besvarade frågor

Omröstning

Do you think we are EVUL?!
 Yes, you are the spawn of Satan, plz die.
 No, you are okay, I like you.

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ mybumhurts med Blogkeen
Följ mybumhurts med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se